- Aj tlmiče majú vplyv na bezpečnosť jazdy autom
- Najčastejšie používané druhy spojovacieho materiálu
- Ročné vyúčtovanie nájomného nie je vždy príjemnou záležitosťou
- Používanie Venušiných guličiek má nielen sexuálne, ale aj zdravotné benefity
- Nechali ste si na auto aplikovať keramickú ochranu? Ako sa oň teraz starať?
Cviklovo-rukolový šalát s parmezánom.
Od chémie organizmus najľahšie očistí príroda. A tá chutí na jar lepšie ako kedykoľvek inokedy! Preto zdravý jarný detox nie je o neprirodzených očistných kúrach a hladovaní, ale o konzumácii čerstvých potravín s vysokým obsahom vlákniny a antioxidantov.
Všetko môžete, ale s mierou.
Nebuďte zbytočne radikálne. Ani mäso počas jarnej očisty nezatracujte, len obmedzte jeho príjem a nahraďte ho ľahšie stráviteľnými syrmi, ktoré sú plné bielkovín pre svaly a vápnika pre kosti. Nebojte sa raz do týždňa strukovín a do jedálneho lístka zaraďte panenské oleje, orechy a semiačka. Vďaka zdravým tukom telo lepšie využije vitamíny zo zeleniny, preto ich vždy kombinujte. Šaláty budú nielen chutnejšie, ale vás aj lepšie zasýtia.
Aby život chutil lepšie.
Pite veľa vody, deň začínajte pohárom vody s vytlačeným citrónom. Kávu vymeňte za zelený alebo biely čaj, zabudnite na sýtené a sladené nápoje. Výrobky z bielej múky nahraďte celozrnnými. Vyhýbajte sa polotovarom, údeninám, konzervovaným a chemicky upraveným potravinám. Snažte sa nesladiť bielym cukrom a soľ nahraďte čerstvými bylinkami. Po desiatich dňoch vám slaná chuť prestane chýbať a začnete intenzívnejšie vnímať iné chute. Vďaka odľahčenej a čistej strave bez zbytočnej chémie život oveľa lepšie chutí!
Cviklovo-rukolový šalát s parmezánom: čas prípravy: 15 minút, čas na varenie: 60 minút.
Potrebujeme:
2 veľké cvikle (400 g), 1 balenie rukoly, syr parmezán „BILLA Premium Parmigano Reggiano“, hrsť vlašských orechov „Naše BIO“, 4 lyžice olivového oleja „BILLA Premium extra virgin“, 6 ks červených reďkoviek, soľ, čierne korenie, 4 ks celozrnného pečiva.
Príprava:
Cviklu uvaríme a nastrúhame na plátky. Pridáme k nej na tenko nakrájanú reďkovku, rukolu a polejeme olivovým olejom. Trochu posolíme, pridáme čerstvo zomleté čierne korenie a všetko spolu premiešame. Na záver pridáme postrúhaný parmezán a posypeme rozdrvenými vlašskými orechmi. Podávame s celozrnným pečivom.
Tip: Cviklu si môžeme uvariť vopred a nechať ju v chladničke aj niekoľko dní. Netrpezlivým odporúčame alternatívu so surovou cviklou, ktorá je rovnako chutná.